Jouw Reclame Hoofdkwartier
Dirk deelt uit op een Amsterdamse buurtcamping
VIDEO­­­MARKETING

Videomarketing is een onmisbare pijler binnen iedere contentstrategie. Li Moon Content is specialist in videomarketing voor zowel B2C als B2B. Of je nu op zoek bent naar uitleganimaties, bedrijfsvideo, social video of strategievideo, wij vertalen jouw boodschap naar video’s die jouw doelgroep in het hart raken.

Geen contentstrategie zonder videomarketing

Video is steeds vaker de ruggengraat van een contentmarketingstrategie. Nederlanders lezen steeds minder en kijken meer. Bovendien worden videoproducties steeds betaalbaarder en kunnen de video’s via meerdere kanalen worden ingezet. Is jouw bedrijf toe aan videomarketing?

Videomarketing werkt, mits je het goed doet. Videomarketing slaagt als mensen je video’s leuk en relevant vinden. Dat klinkt simpel? In de praktijk is dát de moeilijkheidsgraad.
Veel bedrijven die video’s maken, maken video’s die deze bedrijven zelf leuk vinden. Zelden sluiten die video’s aan bij wat prospects en klanten willen weten of zien.

Videomarketing: Kies een vorm die bij jou en je klanten past

Potentiële klanten kijken video’s omdat de video ze een antwoord op een zoekvraag geeft. Of omdat de video een intrigerend verhaal vertelt. Of omdat die video waanzinnig goed is gemaakt en met ze werd gedeeld. Of omdat de video puur entertainment is. Een video werkt zodra het voorziet in een behoefte van jouw prospect of klant en past binnen jouw bedrijfsidentiteit, merkwaarden en contentstrategie. Ook als je een accountant, verzekeraar, uitvaartverzorger of zorginstelling bent.

Grote variatie video­marketing

Geen video voor 2 bedrijven is hetzelfde. Dat komt allereerst doordat de behoefte van de twee doelgroepen zelden dezelfde is. Maar ook in vorm kunnen video’s inhoudelijk sterk van elkaar verschillen. Video’s ter ondersteuning van employer branding werken anders dan bijvoorbeeld strategiefilms. En social video’s verschillen wezenlijk van corporate bedrijfsvideo’s. Animatievideo’s  tenslotte zijn bij uitstek geschikt om complexe problemen of processen uit te leggen.

video-marketing

Filmen op locatie

Indruk­wekkende cijfers voor video­marketing

Videomarketing is voor ons te duur, horen we soms in de praktijk. Toegegeven, een kwalitatieve videoproductie vraagt om een significante investering. Dat die investering geen dure hobby is, bewijzen de cijfers. Die zijn ronduit indrukwekkend. Video’s met relevante content laten de conversie op je website soms wel met 80 procent stijgen. Voeg je een video toe aan je e-mail marketing campagne dan moet je niet verbaasd zijn als de doorklikratio ruim verdubbeld.

Bij Li Moon Content maken we je videomarketing met hoofd en hart. Een boodschap overbrengen is effectief als dat verhaal mensen raakt. Recht in het hart. Een boodschap die het hart bereikt, nestelt zich in het hoofd. Zo helpen we bedrijven en ondernemingen groeien. Ook groeien? Vertel ons vrijblijvend jouw verhaal dan vertellen wij hoe wij je daarbij helpen.

Meer informatie? Mail Alexander!
Op zoek naar een maatwerkoplossing voor jouw communicatievraagstuk? Maak een afspraak met Alexander voor een vrijblijvend voorstel. Vul je het antwoordformulier in dan nemen we binnen een werkdag contact met je op. Liever bellen? 023-5343430. Tot snel!